Update Corona Noodfonds steunmaatregelen

De Zaak – Nieuwsbrief 01 januari 2021

Beste ondernemer,

De tweede lockdown is een feit. Een financieel drama voor veel ondernemers. Daarom zetten wij hieronder de laatste updates van de corona steunmaatregelen, die jou wellicht in deze moeilijke periode kunnen helpen. Start de Corona Noodfonds Quickscan om direct antwoord te hebben of je voor de nieuwe steunmaatregelen in aanmerking komt.

Nieuwe regeling: de TONK
De TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) is een nieuwe regeling voor mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen. Bijvoorbeeld: Als je opdrachten opeens worden afgezegd of wanneer je in quarantaine moet. Om ervoor te zorgen dat je jouw noodzakelijke kosten kan blijven betalen, is er daarom nu de TONK. 

Geplande versoberingen TVL, NOW, TOZO van de baan
Eerder dit jaar kondigde het kabinet aan dat vanaf Q1 2021 hogere eisen zouden worden gesteld en minder subsidie zou worden gegeven. Door de huidige lockdown is dat gelukkig van de baan! Zo blijft de Tegemoetkoming vaste lasten (TVL) ook in Q1 beschikbaar voor alle branches en blijft het verhoogde subsidiepercentage van kracht. Ook de voorwaarden van de TOZO en de NOW worden niet aangepast.

Belastingmaatregelen
De periode om bijzonder uitstel van betaling belastingen aan te vragen in verlengd tot 1 april 2021, net als 5 andere belastingmaatregelen. 

https://www.dezaak.nl/