Specialistische interventionisten

Persoonlijk netwerk

Naast de inzet van bedrijfsartsen, faciliteert Verzuimwijzer uiteraard ook bij de inzet van overige interventionisten; Arbeidsdeskundige, Psychotherapeut, Ergotherapeut, RI&E specialist, Trainer, Coach, Vertrouwenspersoon, Mediator, Incidentenonderzoeker, Veiligheidsdeskundige, Bewegingstherapeut, Fysiotherapeut, Voedingsdeskundige / Diëtist, HR-ondersteuning, Versnelde diagnostiek door specialisten, etc.

In feite alle disciplines die gevergd worden vanuit preventief oogpunt, of om een zieke collega te helpen in het herstel- en re-integratie proces.

Verzuimwijzer faciliteert zelfs een blessure chauffeur, iemand die de gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer thuis ophaalt en in de auto van de werknemer zelf naar het werk chauffeert, en aan het eind van de dag de werknemer weer in zijn/haar eigen auto weer naar huis brengt, wordt door Verzuimwijzer gefaciliteerd.

Net als de bedrijfsarts zijn al deze interventionisten zelfstandig specialisten met wie we in vele gevallen al jaren zeer prettig en vruchtbaar samenwerken.

Verzuimwijzer staat daarnaast echter altijd open om kennis te maken met nieuwe interventionisten die zij kan toevoegen aan haar eigen persoonlijk netwerk.

Wanneer een van onze opdrachtgevers zelf goede ervaringen heeft met een interventionist, en de inzet hiervan wordt door alle betrokkenen (Werknemer, HR, Leidinggevende, Bedrijfsarts en Verzuimwijzer) in dit specifieke geval als adequaat beschouwd, dan staat niets in de weg om deze interventionist in te zetten.

Of wij nu met een oplossing komen, of dat onze opdrachtgever zelf een oplossing aandraagt… Dat maakt voor ons niet uit. Zo lang als het maar de meest optimale bijdrage is tot preventie, herstel en re-integratie.

Inzet ten alle tijde na overleg / akkoord opdrachtgever

Kenmerkend voor onze samenwerking met onze interventionisten is flexibiliteit en snelle inzetbaarheid. Ze staan in feite al voor jullie klaar in de startblokken!

Zo zijn we bijvoorbeeld in staat om een intake voor (mogelijke) psychische klachten binnen een week geregeld te krijgen. De start van een eventueel vervolg in de vorm van een aantal sessies wordt slechts bepaald door het akkoord van de werkgever. Is deze er, dan kan er direct met het vervolg gestart worden.

Net als voor ons zelf, en onze bedrijfsartsen, geldt voor onze externe specialistische interventionisten evenmin een 9 to 5 mentaliteit. Indien enigszins mogelijk worden dezelfde avond nog rapportages opgemaakt en verwerkt.

Onze keuze voor zelfstandige geregistreerde specialistische interventionisten zit ‘m net als bij bedrijfsartsen in het feit dat de beteren vroeg of laat besloten hebben om voor zich zelf te beginnen. Kwaliteit, welke tot uiting komt in professionalisme en werkethiek, is derhalve de basis van onze samenwerking.

Sommige van onze interventionisten werken tevens part time voor het UWV. Hierdoor heeft Verzuimwijzer direct toegang tot de up-to-date handels- en beoordelingswijze van het UWV, opdat we bij verslaglegging daar rekening mee kunnen houden, en onze opdrachtgevers ervan profiteren.

Wat zeggen specialistische interventionisten over ons?

Verzuimwijzer ervaren wij als een open en betrokken partij als het gaat om de gezondheid van zowel organisatie als werknemer. Altijd bereid om net dat stapje extra te zetten om samen tot succes te komen! Het is mooi om te zien hoe een organisatie niet alleen taak –en resultaat gericht is, maar ook vooral mens gericht.

Khadija Charafi, Commercieel Manager + begeleider
Verzuimwijzer is voor mij een heldere opdrachtgever. Duidelijkheid naar de klant over gewenst resultaat en mogelijkheden, zonder daarbij ook het oog van mij als specialist te verliezen. Klant belang voorop! En dat is gelukkig voor ons beide het belangrijkste.
Gert Dekker, Sr. Adviseur | trainer | ergonoom
Verzuimwijzer is voor mij een team van gepassioneerde professionals die maar 1 doel heeft: de klant zo goed en snel mogelijk te bedienen. Met een persoonlijk netwerk van zelfstandige specialistische interventionisten, ben ik blij dat ik daar deel van uit mag maken.
Monique Haarmans, Bedrijfsoefentherapeut Mens Arbo

De mensen achter Verzuimwijzer: toegewijd, duidelijk, toegankelijk, doelgericht, inspirerend, en met een vleugje humor…. Dé ingrediënten voor een fijne samenwerking.

Monique Steunebrink, arbeidsdeskundige
CVP + werkt al enkele jaren zeer prettig samen met Verzuimwijzer. We ervaren hen als een praktische en no-nonsens samenwerkingspartner. ‘What you see is what you get’: Als de medewerkers van Verzuimwijzer iets zeggen, dan kun je er ook op vertrouwen dat ze het oprecht menen, en dat afspraken te allen tijde na worden gekomen. Bovendien ervaren we hen allen als zeer integer; belangen worden strikt gescheiden. Iets wat in de wereld van verzuim zeker niet onbelangrijk is!
Anton van Leeuwen / Lilian Vermeulen, Centrum voor Vertrouwenspersonen Plus