Werkdruk hoger dan ooit: ‘Schokkend, ruim miljoen Nederlanders zijn uitgeput’

Ruim een derde van alle werkenden (34 procent) geeft aan dat de werkdruk hoger is dan ooit door de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van het CNV onder 2500 werkenden, uitgevoerd door Maurice de Hond.

Een op de vijf werknemers staat meer dan ooit onder druk om goed te presteren op het werk. Elf procent zit nu tegen een burn-out aan door de crisis en bij 21 procent is het ziekteverzuim op het werk gestegen. Zestien procent van de ondervraagden zegt uitgeput te zijn vanwege de hoge werkdruk als gevolg van de crisis.

CNV-voorzitter Piet Fortuin spreekt van ‘schokkende cijfers’. Het betekent volgens hem dat miljoenen werkenden onder hoge druk staan. ,,Meer dan een miljoen mensen zijn uitgeput. De coronacrisis is een ongekende aanjager van stress op de werkvloer,” zegt hij.

De vakbond roept alle werkgevers op om prioriteit te geven aan het verlichten van de werkdruk. ,,Doen ze dat niet, dan zou de schade door ziekteverzuim en langdurige uitval enorm kunnen zijn. En daarmee ook de economische schade voor veel ondernemers.”

Met name in de zorg (54 procent) en onderwijs (59 procent) ervaart men meer werkstress door de crisis.

Bron: AD